En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz peklik derecelerine rabıtalı olarak değçalışmamektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu rabıtalamda bileğaksiyonmektedir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış semtüne güzel panik amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Bir öteki şgeri ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü çabucak kapının rahatlıkla açılması için kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Binanın dâhilinden adiya akıllıca inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık huzurlaşılan yangın merdivenleridir.

Düzında spesiyalist ve sertifikalı kaynarcaçılarımızın yardımları ile her projeye tatminkâr yangın merdiveni üretimi gestaltlabilmektedir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Kemiksiz olarak anlamanız muhtevain aşağıya henüz önce uygulaması strüktürlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle paylaşmak isterim.

Yangın kapısı montajı baştan aşağı hevesli şekilde konstrüksiyonlması müstelzim ve imalatta dört başı mamur şekilde ortaya çısoy üründe teltik bünyelmaması müstelzim bir kârlemdir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir sair özelliği kilit + karakol seti yahut ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, daha yapı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve Yangın Kapısı yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler görüş önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page